BC Push


Digitaal kaartjesysteem

Sinds begin 2019 maakt onze club gebruik van een digitaal kaartjessysteem. Dit is een softwareprogramma dat per ronde de aanwezige spelers controleert en een wedstrijdindeling maakt. Deze wedstrijdindeling wordt een-op-een gehanteerd. De bedoeling van dit digitaal systeem is dat iedereen met elkaar en tegen elkaar speelt en leert. Het systeem is ook zeer geschikt voor nieuwe spelers om alle andere clubleden te leren kennen.

Hoe werkt het?
Zodra je bent omgekleed en jouw warming-up hebt gedaan is het de bedoeling dat je jezelf op aanwezig zet. Je komt dan in de groep spelers terecht die in de eerstvolgende ronde worden ingedeeld. Er worden 5 rondes van elk 15 minuten gespeeld met het systeem. Je hebt na elke ronde de mogelijkheid om jezelf weer op afwezig te zetten, je speelt die ronde dan niet mee. Bij meer dan 16 spelers aanwezig zijn er ook één of meerdere mensen die langs de kant zitten omdat er geen veldplekken meer vrij zijn.

Onder de motorkap
Het systeem houdt met een aantal zaken rekening: is een wedstrijd evenwichtig ingedeeld, hoe vaak iemand al tegen bepaalde tegenstanders heeft gespeeld, hoe vaak je al een bepaalde medespeler hebt gehad en of een bepaalde speler niet te vaak langs de kant zit.
Het bestuur voert af en toe een database reset uit. Hierdoor worden alle statistieken gewist en wordt er weer met een schone lei begonnen.

Mocht je liever geen enkelwedstrijden willen spelen, dan kun je dit doorgeven aan het secretariaat, dit wordt dan zo snel mogelijk in het systeem verwerkt.

Missie / visie en evaluatie
Het systeem sluit mooi aan op onze missie en visie: gezellig samenspelen met en tegen iedereen. Ongeveer twee keer per jaar wordt er een moment gepland om na te denken over verbeteringen. Mocht je een goed idee hebben dat niet tot dan kan wachten: stuur het idee naar het secretariaat.