BC Push


Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg is bestemd voor kinderen en jongeren woonachting in de provincie Limburg, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging, culturele instelling of vereniging.

BC Push streeft na dat ieder kind kan komen sporten bij ons. Wij wijzen ouders graag op deze link om te bekijken of het kind in aanmerking komt en om een aanvraag in te dienen.

Indien gewenst kan het secretariaat assisteren bij vragen, neem daarvoor contact op met [email protected]

Speeldagen en tijden

Onze vaste trainingsavond is de vrijdag!
17.00 - 18.00uur - 8 tot en met 11 jaar (Badminton)
18.00 - 19.00uur - 4 tot en met 8 jaar (Sport en Spel)

De leeftijden zijn een richtlijn. Mocht iemand op een jongere leeftijd er qua spel aan toe zijn om op een hoger niveau te trainen dan krijgt deze speler de mogelijkheid door te stromen.

Lid worden?

Waarschijnlijk is je opgevallen er bij ons veel te beleven valt. Het is niet 1x per week een paar shuttles overslaan maar er zijn veel mogelijkheden om door te groeien en plezier te beleven.

Iedereen is welkom om drie keer gratis te komen proberen. Hiervoor heb je alleen je sportspullen nodig, materialen zijn bij ons te leen. Als mogelijk graag vooraf een mail aan [email protected], maar je bent ook vrij om zonder bericht te komen badmintonnen.

Wat kost het?
Badminton vraagt geen al te hoge investeringen:
Inschrijfgeld € 10,- voor jeugdbadminton, incl. clubshirt.
Inschrijfgeld € 15,- voor Sport en Spel , incl. clubshirt.
Vrijdagavond:   €  50,- per half jaar

De contributie wordt per halfjaar geïnd. Dit geschiedt door middel van automatische incasso tot wederopzegging, restitutie van contributie vindt niet plaats.

Trainingen

Plezier in het sporten staat voorop. Natuurlijk zorgt vooruitgang in techniek en tactiek in een fanatieker badmintonspel waardoor het wedstrijdelement als plezierig wordt ervaren. Het gaat er hierbij niet om te tegenstander van de baan te vegen maar met goed samenspel ervoor te zorgen dat de shuttle aan de overzijde op de grond beland.

Vakanties en feestdagen

Op onderstaande datums is er géén badminton of Sport en Spel in verband met schoolvakanties en feestdagen:

Vrijdag 9 september 2022 - eerste training

Vrijdag 28 oktober 2022 - herfstvakantie

Vrijdag 30 december 2022 - kerstvakantie

Vrijdag 6 januari 2023 - kerstvakantie

Vrijdag 24 februari 2023 - carnavalsvakantie

Vrijdag 28 april 2023 - meivakantie

Vrijdag 5 mei 2023 - meivakantie

Vrijdag 14 juli 2023 - laatste training


Jeugdcommissie

Jeugdcommissie
De jeugdcommissie is een onderdeel van de activiteitencommissie. Ieder seizoen zijn er verschillende activiteiten waaronder bijvoorbeeld de clubkampioenschappen en het jaarlijkse kamp. We zijn trots om zo’n ruim aanbod te kunnen creëren vanuit een relatief kleine vereniging.

Activiteiten die de komende maanden gaan plaatsvinden zijn terug te vinden onder het kopje activiteiten.

Mochten er ergens vragen over zijn, kan er gemaild worden naar [email protected]
Daarnaast kunnen ouders en jeugdleden hun vraag ook altijd kwijt in de whatsappgroepen.

Gedragsregels seksuele intimidatie
In de sport vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Een goed beleid hierin bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding. 
Bij BC Push Baexem is er besloten om alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als BC Push Baexem uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze leden verwachten.
BC Push Baexem hanteert tevens gedragsregels binnen de vereniging. Deze gedragsregels kunt u nalezen op: gedragsregels seksuele intimidatie BC Push Baexem.
Voor meer informatie kunt u tevens terecht bij de volgende link: http://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdendgedrag