BC Push


De speelavonden

De speelavonden
De volwassenen spelen op de vrijdagavond van 19.45 tot 22.30 uur en de maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur. 

Speelavonden waarop het komende seizoen(2023/2024) geen badminton is i.v.m. feestdagen of vakanties zijn:

Geen badminton volwassenen:
Maandag 25 december 2023: 1e kerstdag
Maandag 1 januari 2024: nieuwjaarsdag
Maandag 1 april 2024: 2e paasdag
Maandag 20 mei 2024: 2e pinksterdag

Afsluiting van de avond
Na de hele avond lekker gerend, gemept, gezweet en gekletst te hebben is er natuurlijk niets fijner dan een gezellige nabespreking van de avond/week. En dit gebeurd bij ons dan ook onder het genot van een lekker drankje en chipje in onze eigen “bar” binnen de club. Daarnaast kan er nog een pijltje gegooid worden voor de liefhebbers. Hartstikke gezellig!
  
Speellocatie
Burgemeester Hannenhal
Kapittelstraat 3
6095 BA Baexem
 

Lid worden?

 
Zoals je op de site kunt ontdekken is er heel wat te beleven met en op onze club. Hieruit blijkt dat BC Push niet alleen bij badminton ophoudt! Dat verklaart ook wel dat onze jeugd en volwassenen uit de hele omgeving bij ons komen sporten, onze leden komen uit de kernen Grathem, Heel, Horn, Linne, Sittard, Swalmen, Stramproy, Weert, Leveroy en natuurlijk uit Baexem zelf.
 
Eventuele nieuwe leden kunnen bij ons drie avonden gratis komen proefspelen, zo zul je erachter komen dat het inderdaad een goede keuze is om te gaan badmintonnen, en dan ook nog wel bij BC Push Baexem!
 
Proefspelen
Als je een keer wilt komen proefspelen of kijken kun je gewoon naar onze zaal komen. Onze leden helpen je dan wel verder wegwijs. Als je het prettiger vindt om niet onaangekondigd te komen kijken of proefspelen kun je ook even een mail sturen naar [email protected] wij zorgen er dan voor dat je opgevangen en wegwijs gemaakt wordt.
Als je mee wilt spelen moet je niet vergeten om sportkleding en geschikte indoor schoenen mee te nemen. Wanneer je al een racket hebt kun je dit ook meenemen, heb je nog geen racket dan kun je er een van de club lenen. Als je dan besluit om lid te worden kun je alsnog een racket kopen. Op de speelavond zelf is het ook mogelijk om rackets te kopen, vanaf €30,- heb je al een aardig racket. Voor meer informatie over de koop van een racket: informeer op de speelavond naar Mark Brouns.

De shuttles worden door de club verzorgd. Volwassenen kunnen ook een clubshirt aanschaffen voor € 40,-.

Wat kost het?
Badminton vraagt geen al te hoge investeringen:
  • Inschrijfgeld € 5,- voor volwassenen.
  • Vrijdag- + Maandagavond:  € 50,- per half jaar.

De contributie wordt per halfjaar geïnd. Dit geschied door middel van automatische incasso tot wederopzegging, restitutie van contributie vindt niet plaats.

Statuten, "welkom bij BC Push" en huishoudelijk reglement
Leden zijn bekend met de inhoud van onze statuten, het document "welkom bij BC Push" en een eventueel huishoudelijk reglement en houden zich hier aan.

Download de statuten
Download het document "welkom bij BC Push"

Digitaal kaartjesysteem

Sinds begin 2019 maakt onze club gebruik van een digitaal kaartjessysteem. Dit is een softwareprogramma dat per ronde de aanwezige spelers controleert en een wedstrijdindeling maakt. Deze wedstrijdindeling wordt een-op-een gehanteerd. De bedoeling van dit digitaal systeem is dat iedereen met elkaar en tegen elkaar speelt en leert. Het systeem is ook zeer geschikt voor nieuwe spelers om alle andere clubleden te leren kennen.

Hoe werkt het?
Zodra je bent omgekleed en jouw warming-up hebt gedaan is het de bedoeling dat je jezelf op aanwezig zet. Je komt dan in de groep spelers terecht die in de eerstvolgende ronde worden ingedeeld. Er worden 5 rondes van elk 15 minuten gespeeld met het systeem. Je hebt na elke ronde de mogelijkheid om jezelf weer op afwezig te zetten, je speelt die ronde dan niet mee. Bij meer dan 16 spelers aanwezig zijn er ook één of meerdere mensen die langs de kant zitten omdat er geen veldplekken meer vrij zijn.

Onder de motorkap
Het systeem houdt met een aantal zaken rekening: is een wedstrijd evenwichtig ingedeeld, hoe vaak iemand al tegen bepaalde tegenstanders heeft gespeeld, hoe vaak je al een bepaalde medespeler hebt gehad en of een bepaalde speler niet te vaak langs de kant zit.
Het bestuur voert af en toe een database reset uit. Hierdoor worden alle statistieken gewist en wordt er weer met een schone lei begonnen.

Mocht je liever geen enkelwedstrijden willen spelen, dan kun je dit doorgeven aan het secretariaat, dit wordt dan zo snel mogelijk in het systeem verwerkt.

Missie / visie en evaluatie
Het systeem sluit mooi aan op onze missie en visie: gezellig samenspelen met en tegen iedereen. Ongeveer twee keer per jaar wordt er een moment gepland om na te denken over verbeteringen. Mocht je een goed idee hebben dat niet tot dan kan wachten: stuur het idee naar het secretariaat.

Bestuur en commissies

Het bestuur van BC Push bestaat momenteel uit vier personen. Samen met de ondersteunende commissies en de inzet van alle leden wordt deze gezellige sportclub draaiende gehouden.
 
John Bonten - Voorzitter
Lars Ramakers - Secretaris
Rogier Janssen - Penningmeester
Jack Kerkhofs - Bestuurslid

Naast het bestuur kent de club een grote groep enthousiaste vrijwilligers, verdeeld over een aantal verschillende commissies. Deze commissies zorgen onder andere voor training, PR en voor de leuke activiteiten die elk jaar weer opnieuw worden georganiseerd.

Gedragsregels seksuele intimidatie
In de sport vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Een goed beleid hierin bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding. 
Bij BC Push Baexem is er besloten om alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als BC Push Baexem uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze leden verwachten.
BC Push Baexem hanteert tevens gedragsregels binnen de vereniging. Deze gedragsregels kunt u nalezen op: gedragsregels seksuele intimidatie BC Push Baexem.
Voor meer informatie kunt u tevens terecht bij de volgende link: http://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdendgedrag

Badminton Leudal

Ter promotie en bevordering van de badmintonsport hebben sinds begin juni 2014 de badmintonclubs in Leudal zich samengepakt onder de noemer "Badminton Leudal".
Het doel is om gezamenlijk de pracht van onze sport te promoten om zowel verjonging binnen de verenigingen te stimuleren en het vrijwilligerswerk binnen onze verenigingen te vergroten.
Meer informatie over Badminton Leudal is terug te vinden op hun website: Badminton Leudal of op hun Facebookpagina.

Mochten er vragen zijn, dan kunnen deze aan één van onze bestuursleden worden gesteld of worden gemaild naar [email protected]

Trainingen

Ook in het seizoen 2023-24 is het voor volwassenen weer mogelijk trainingen te volgen op vrijdagavond van 19:00-19:45 uur!

Deze reeks van trainingen is voornamelijk gericht op (beginnende) spelers die het samenspel tijdens dubbelspel willen verbeteren. Maar ook voor gevorderde spelers die al een tijdje samenspelen zijn deze trainingen interessant, de trainingen worden aangepast aan niveau en de leervraag. Weet je niet zeker of de training iets voor jou is? Vraag er op de speelavond naar bij de trainers Rob Sanders en Huub Ververs of stuur een mail naar [email protected]
Na de training kun je uiteraard het geleerde meteen in de praktijk brengen tijdens de speelavond :)

Meld je aan op de speelavond of via [email protected] De eigen bijdrage voor het volgen van deze trainingen bedraagt €20,-

Deze 1e reeks trainingen is gepland vanaf september 2023. Hiervoor hebben de leden van de andere clubs die lid zijn van badminton Leudal ook een uitnodiging gekregen. Het bestuur ziet dit als een mooie kans om de samenwerking tussen de verschillende clubs nog meer te verbeteren.

Deelname voor leden van deze clubs bedraagt 30 euro. Geef je op via [email protected].

Informatie over deze trainingen is verstuurd aan onze leden en de onderstaande trainingsdatums en -tijden zijn vastgelegd:

Trainingstijd:19.00-19.45 uur.

Trainingsdata:
1-9-2023
8-9-2023
15-9-2023
22-9-2023
29-9-2023
6-10-2023
13-10-2023 (onder voorbehoud)
20-10-2023
27-10-2023

Kleding BC Push Baexem


Leden hebben de keuze om de onderstaande clubkleding te bestellen.
- Trainingspakken;
- Clubshirts volwassenen;
- Clubshirts jeugd.

Je kunt deze kleding zelf bestellen in de online webshop!
Gebruik daarvoor deze link!

Geschiedenis


Ergens in 1974 werd door een vriendenclubje in een Nunhems gymzaaltje, met maar anderhalve badmintonbaan, begonnen met badmintonnen.
De vriendschap is door de jaren heen de belangrijkste peiler voor onze vereniging geweest, op de trainingen, waar de kinderen samen sporten, maar zeker ook bij de volwassen spelers, waar alle leeftijden op een gezellige manier met elkaar omgaan. Door de vriendschap en samenhang ontstonden de grootst opgezette kampen, het kanovaren in de Ardennen en de gezamenlijke deelnames aan diverse activiteiten zoals er zijn het dorpsschieten bij schutterij Sint Jan.
Ook sportief is er altijd flink ( met wisselend succes) aan de weg getimmerd, zoals kampioenschappen met zowel heren-, als gemengde teams; waarbij de heren zelfs 1 jaar ongeslagen kampioen waren.
Eind 80er jaren bestond de vereniging uit maar liefst 100 spelende leden, waarbij de kleinste jeugd op woensdagmiddag, de wat oudere jeugd op vrijdagmiddag en de seniorleden op dinsdag- en vrijdagavond speelden.
 
De oprichters en tevens het eerste bestuur, werden toen gevormd door:
 
Ruud Pourchez                          Voorzitter en tevens trainer
Jan Sijsterman                           Secretaris
Leo Starren                                Penningmeester
 
 
De naam Push betekent zoveel als het duwen (pushen) van de shuttle over het net; immers iedereen was toentertijd nog een goedwillende beginner.
 
In 1982 is de "vriendenclub" omgezet tot een officiële vereniging.
Door de tweetal locaties waar gespeeld werd en de behoefte van de oorspronkelijke beginners om toch maar competitie te kunnen spelen werd op 15 juni 1989, met als initiatiefnemers Leo Starren en Huub Ververs, een volledige reorganisatie doorgezet:
Badmintonclub Push/ BV Baexem                                             
Badminton in competitieverband/bond
Badmintonclub Push Haelen                                                     
Badminton op locatie Nunhem
Badmintonclub Push                                                                   
Badminton op locatie Baexem
Naar buiten werd opgetreden als “Badmintonclub Push Limburg”.

Tegenwoordig is alleen Badmintonclub Push Baexem nog actief, waar het leden aantal varieert tussen de 55 en 70 leden met speelgelegenheid op de maandag- en vrijdagavond.
De badminton jeugd bestaat uit één jeugdgroep en speelt ook op de vrijdagavond. Sinds 7 september 2012 hadden we echter ook voor de jongere jeugd vanaf 4 tot 8 jaar Dynamic Tennis, een betrekkelijk jonge sport ideaal voor de jonge kids om meer gevoel te krijgen bij racketsporten. Dit is per september 2022 omgezet naar "Sport en Spel", daarbij is ook de opzet enigszins veranderd.

De volwassenen groep bestaat uit leden met een gezellige mix van veel verschillende leeftijden.

Zomerbadminton 2024

De zomerbadminton van 2024 vindt op de volgende wijze plaats:

Speelavond
Er wordt gespeeld op de vrijdagavond van 20.00 – 22.15 uur. De eerste 4 ronden zullen bestaan uit willekeurig samengestelde wedstrijden van 15 minuten, vervolgens is het vrij spelen.

Check voor alle speeldatums onze activiteitenkalender.

Eigen leden
We nodigen al onze leden uit om tegen een vast bedrag per avond te komen spelen. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers en dit bedrag wordt mee geïncasseerd met de contributie in het najaar. Er zijn afvinklijsten beschikbaar in de hal, vink jouw naam aan indien je aanwezig bent.

Andere clubspelers
We hebben als club alle andere badmintonclubs uitgenodigd die zijn aangesloten bij badminton Leudal. Hierdoor zijn er buiten onze eigen spelers ook een aantal andere spelers aanwezig.

Spelers die bij een badminton Leudal club spelen kunnen gewoon aansluiten, geen aanmelding nodig. Kosten per avond: 3 euro, dit kan ter plekke contant of m.b.v. een betaalverzoek (QR-code) worden voldaan.

Daarnaast zijn leden van andere clubs ook welkom om deel te nemen.

Drankje?
Het is natuurlijk mogelijk om een drankje te doen aan de bar, de bar is gewoon geopend!
Zien we jou ook deze zomer?

Vrienden van Push

Onze club kent een jarenlange geschiedenis van gezelligheid, sportiviteit en natuurlijk badminton. Een belangrijk item bij ons is niet alleen de mooie badmintonsport, maar ook de gezelligheid na elke speelavond en verschillende activiteiten voor zowel onze jeugd als de volwassenen.

Sommige leden stoppen echter met onze sport of worden helaas geplaagd door blessures waardoor ze niet meer kunnen spelen. Zulke leden zeggen hun contributie op en verdwijnen uit beeld, waarbij wij als vereniging dus een gezellig lid missen dat wellicht al jaren (of tientallen jaren) lid is geweest van onze club. Heel vaak willen deze mensen wel nog aansluiten bij activiteiten of incidenteel langskomen.

Wij willen graag hier aan tegemoet komen door een optie te bieden om tegen een gereduceerd contributietarief deel te kunnen blijven nemen aan een aantal van onze activiteiten. Zo verlies je niet de binding met jouw club en kunnen wij nog langer van jou en jouw gezelligheid genieten!

Bij ons staat deze optie bekend als “vrienden van Push”.

Wat kost het?
Deelname aan “vrienden van Push” kost €20,- per jaar.
Het is mogelijk dat je een extra bedrag moet betalen voor een bepaalde activiteit, dit wordt per activiteit benoemd en in regel geldt: dit is alleen als onze eigen leden ook een extra bijdrage moeten leveren.

Hoe werkt het?
1. Je schrijft je in als “vriend(in) van Push”;
2. Je blijft in de ledenadministratie op de mailinglijst staan en ontvangt informatie over onze activiteiten;
3. Je kunt ook informatie vinden op onze site over de komende activiteiten en mailen naar [email protected] voor meer informatie;
4. Je geeft je op voor de activiteiten waar je aan deel wilt nemen door een reactie te geven op de mail over de desbetreffende activiteit, óf via [email protected].

Verdere vragen of interesse?
Stuur een bericht aan het secretariaat!

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Sinds het voorjaar van 2016 heeft Huub Ververs de rol van Vertrouwenscontactpersoon (VCP) opgenomen voor BC Push Baexem. De nieuwe beleidslijn van het NOC-NSF volgend, is er nu plaats voor één of meerdere VCP’s in een vereniging.

Het omgaan met vertrouwelijke situaties is een onderdeel van het dagelijkse werk van Huub als medewerker kwaliteit en hoofd BHV en EHBO bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Op basis van deze ervaring maakt Huub zich graag nuttig voor BC Push Baexem.

Huub is bereikbaar via email: [email protected]

Daarnaast kan gebruik worden gemaakt het NOC*NSF meldpunt: 0900 2025590, bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.30 uur.

Heb je vragen of vermoedens of wil je melding doen of heb je een klacht of wil je aangifte doen met betrekking tot ongewenst gedrag, dan kan je een beroep doen op de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van BC Push Baexem. Bij de VCP kan je in de eerste plaats in vertrouwen je verhaal kwijt.

Hier stelt Huub zich voor en legt meer uit over de rol van de VCP.

De VCP bekijkt vervolgens samen met jou welke stappen jij kunt nemen. De rol van de VCP is die van onafhankelijke eerste opvang. Ook adviseert de VCP gevraagd en ongevraagd het bestuur op het gebied van een veilige sportomgeving. Het bestuur heeft als belangrijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige sportomgeving.

Wat verstaan wij onder een veilige sportomgeving?
Een gevoel van veiligheid kan onder andere bepaald worden door:
· Een veilig gebouw
· Goede verlichting
· Kleedkamers zonder inkijk
· De cultuur binnen de vereniging:
· De vrijheid om te zeggen wat je wilt zeggen
· Kunnen zijn wie je bent
· Niet iets hoeven doen onder dwang
· enzovoort

Wat verstaan wij onder ongewenst gedrag?
Enige vorm van ongewenst verbaal, non verbaal of fysiek gedrag waardoor je je niet veilig voelt bij het beoefenen van je sport. Gedragsregels, Deze gedragsregels zijn anders dan omgangsregels afdwingbaar. Als een of meerdere gedragsregels overtreden wordt dan kan een tuchtprocedure met tuchtrechtelijke sancties volgen vanuit de sportbond. Hieronder vind je een overzicht van de ‘Gedragsregels begeleiders in de sport’ zoals vastgesteld binnen de georganiseerde sport:
1. De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig kan voelen.
2. De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privé-leven van de sporter door te dringen dan nodig is in het kader van de sportbeoefening.
3. De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of Seksuele Intimidatie tegenover de sporter.
4. Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seks.
5. De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
6. De begeleider onthoudt zich van (verbale) seksueel getinte intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook.
7. De begeleider zal tijdens training(sstages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
8. De begeleider heeft de plicht - voor zover in zijn vermogen ligt - de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van Seksuele Intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
9. De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
10. De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragsregels zal hij de daartoe noodzakelijke actie(s) ondernemen.
11. In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen.

(‘Gedragsregels begeleiders in de sport’ zoals vastgesteld in de Blauwdruk Tuchtreglement Seksuele Intimidatie in de AV van NOC*NSF van 15 november 2011)