BC Push


Zomerbadminton 2020

Beste Pushers en overige geïnteresseerden!

Op vrijdag 3 juli 2020 is alweer onze laatste speelavond van het seizoen 2019-2020. Gelukkig is het dit jaar ook weer mogelijk om de zomermaanden lekker door te sporten…

Zomerbadminton!
Net zoals voorgaande jaren kunnen alle volwassen pushers die zin hebben om te badmintonnen komen. Tevens zijn tijdens deze zomer-speelavonden badmintonners uit andere verenigingen welkom!!!

Er wordt gespeeld op de vrijdagavond van 20.00 – 22.30/23.00 uur. De eerste 6 ronden van 15 minuten zullen bestaan uit willekeurig samengestelde wedstrijden van 15 minuten, vervolgens is het vrij spelen.

De volgende data’s wordt er in de zomer weer doorgespeeld:
- 10, 17, 24 en 31 juli;
- 7, 14, 21 en 28 augustus;

- 31 augustus start het nieuwe badmintonseizoen weer op de maandag en 4 september op de vrijdag!!! 

De kosten van de speelavond bedragen € 3,- per persoon, niet-leden dienen dit op de avond contant te betalen. Voor de leden is er tijdens de speelavond een aftekenlijst waarop iedereen van BC Push die meespeelt zich op dient af te vinken, de kosten worden dan in het begin van het seizoen verrekend! 

Natuurlijk met de mogelijkheid op een gezellig drankje na het sporten!

De speelavonden

De speelavonden
De volwassenen spelen op de vrijdagavond van 19.45 tot 22.30 uur en de maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur. 

Speelavonden waarop dit seizoen(18/19) geen badminton is i.v.m. feestdagen of vakanties zijn:

Maandagavondspelers:

Maandag 26 augustus 2019: eerste speelavond

Maandag 3 juli 2020: laatste speelavond

Geen badminton volwassenen:

Maandag  13 april 2020: 2e paasdag

Maandag 27 april 2020: koningsdag

Maandag 1 juni 2020: 2e pinksterdag

Bij het vervallen van een speelavond voor volwassenen op de maandag of vrijdag kun je als maandag- of vrijdagspeler op de andere dag in de week komen sporten. Ook leuk om de spelers van de andere avond vaker tegen te komen!  

Afsluiting van de avond
Na de hele avond lekker gerend, gemept, gezweet en gekletst te hebben is er natuurlijk niets fijner dan een gezellige nabespreking van de avond/week. En dit gebeurd bij ons dan ook onder het genot van een lekker drankje en chipje in onze eigen “bar” binnen de club. Daarnaast kan er nog een pijltje gegooid worden voor de liefhebbers. Hartstikke gezellig!
  
Het kaartjessysteem = vervangen door een digitaal systeem
Kenmerkend voor onze club! Het kaartjessysteem houdt in dat elke speler een kaartje heeft met zijn naam. De bedoeling van dit systeem is dat iedereen met elkaar en tegen elkaar speelt en leert. Inmiddels is Push weer helemaal bij de tijd door de wedstrijden door een softwareprogramma te laten bepalen. Op het scherm zie je dus op welke baan, met wie en tegen wie je gaat spelen.
Dit systeem wordt 5 rondes van 15 minuten gehanteerd. Met name de personen die pas lid zijn leren hier veel van.

Speellocatie
Burgemeester Hannenhal
Kapittelstraat 3
6095 BA Baexem
 


De Activiteitencommissie


De AC organiseert activiteiten voor jeugd en volwassenen. Informatie over de jeugdcommissie kun je hier vinden.

Onze club richt zich niet op prestatie maar met plezier samen de badmintonsport uitoefenen. Dit is ook terug te zien in het grote aanbod van activiteiten die er ieder jaar weer plaatsvinden. De komende activiteiten tref je aan onder de volgende link.

Mochten er vragen zijn dan kunnen deze gemaild worden naar secretariaat@bcpush.nl. Van daaruit komt het vanzelf op de juiste plek terecht. 

Lid worden?

 
Zoals je op de site kunt ontdekken is er heel wat te beleven met en op onze club. Hieruit blijkt dat BC Push niet alleen bij badminton op houdt! Dat verklaart ook wel dat onze jeugd en volwassenen uit de hele omgeving bij ons komen sporten, onze leden komen uit de kernen Grathem, Kelpen, Haelen, Horn, Linne, Montfort, Sittard, Heythuysen, Weert, Leveroy en natuurlijk uit Baexem zelf.
 
Eventuele nieuwe leden kunnen bij ons drie weken gratis komen proefspelen, zo zul je er achter komen dat het inderdaad een goede keuze is om te gaan badmintonnen, en dan ook nog wel bij BC Push Baexem!
 
Proefspelen
Als je een keer wilt komen proefspelen of kijken kun je gewoon naar onze zaal komen. Onze leden helpen je dan wel verder wegwijs. Als je het prettiger vindt om niet onaangekondigd te komen kijken of proefspelen kun je ook even een mail sturen naar secretariaat@bcpush.nl wij zorgen er dan voor dat je opgevangen en wegwijs gemaakt wordt.
Als je mee wilt spelen moet je niet vergeten om sportkleding en geschikte indoor schoenen mee te nemen. Wanneer je al een racket hebt kun je dit ook meenemen, heb je nog geen racket dan kun je er een van de club lenen. Als je dan besluit om lid te worden kun je alsnog een racket kopen. Op de speelavond zelf is het ook mogelijk om rackets te kopen, vanaf 30 euro heb je al een aardig racket. De shuttles worden door de club verzorgd. Volwassenen kunnen ook een clubshirt aanschaffen voor € 40,-.

Wat kost het?
Badminton vraagt geen al te hoge investeringen:
Inschrijfgeld €   5,- voor volwassenen.
Inschrijfgeld € 10,- voor junioren badminton, incl. clubshirt.
Inschrijfgeld € 15,- voor Dynamic tennis, incl. bruikleen racket.

Contributie Jeugd    
  • Vrijdagavond:   €  50,- per half jaar

Volwassenen  
  • Vrijdagavond:   €  50,- per half jaar;
  • Maandagavond: €  50,- per half jaar;
  • Vrijdag- + Maandagavond:  € 90,- per half jaar.
De contributie wordt per halfjaar geïnd. Dit geschied door middel van automatische incasso tot wederopzegging, restitutie van contributie vindt niet plaats.

Winterabonnement voor leden van Tennisvereniging Baexem
Speelmaanden: november t/m maart
  • Vrijdagavond: €55,-
  • Maandagavond: € 55,-
  • Vrijdag + Maandagavond: € 100,-

Trainingen

Het is voor volwassenen mogelijk GRATIS training te volgen op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur!!

De training is gericht op beginnende spelers die de basis onder de knie willen krijgen: denk hierbij aan voetenwerk, techniek van de slagen en tactiek in het spelen van wedstrijden.
Weet je niet zeker of de training iets voor jou is? Vraag er op de speelavond naar bij Patti, Lianne of Adi.

Na de training kun je uiteraard het geleerde meteen in de praktijk brengen tijdens de speelavond :)

Meld je aan op de speelavond of via secretariaat@bcpush.nl

Bestuur en commissies


Bestuur
Het bestuur van BC Push bestaat momenteel uit vier personen. Samen met de ondersteunende commissies en de inzet van alle leden wordt deze gezellige sportclub draaiende gehouden.
 
Bestuur
John Bonten - Voorzitter
Lars Ramakers - Secretaris
Rogier Janssen - Penningmeester
Jack Kerkhofs - Bestuurslid

Activiteitencommissie
Daaronder vallen activiteiten voor jeugd en volwassenen onder andere: Uitjes, familiedagen, kampen/weekenden, quizzen, nieuwjaarsborrel, feesten & de afsluitavond.

PR-commissie
Doel:         
Organisatie en verzorgen van PR voor de vereniging. Heb je iets wat je de vereniging wilt delen? Of een activiteit die georganiseerd gaat worden? Geef het aan ons door en wij zorgen voor de verspreiding! (e-mail: prcommissie@bcpush.nl)

Bar-commissie
Doel: Beheer van de materialen, inkoop producten, bevorderen van het gebruik van de bar, organisatie speciale bar avonden.

Technische commissie
Deze commissie zet zich in voor onder andere de trainingen van de jeugd, opleiding trainers, shuttles, inkoop diverse sportmaterialen en organisatie uitwisselingen en toernooien.

Gedragsregels seksuele intimidatie
In de sport vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Een goed beleid hierin bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding. 
Bij BC Push Baexem is er besloten om alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als BC Push Baexem uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze leden verwachten.
BC Push Baexem hanteert tevens gedragsregels binnen de vereniging. Deze gedragsregels kunt u nalezen op: gedragsregels seksuele intimidatie BC Push Baexem.
Voor meer informatie kunt u tevens terecht bij de volgende link: http://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdendgedrag

Badminton Leudal

Ter promotie en bevordering van de badmintonsport hebben sinds begin juni 2014 de badmintonclubs in Leudal zich samengepakt onder de noemer "Badminton Leudal".
Het doel is om gezamenlijk de pracht van onze sport te promoten om zowel verjonging binnen de verenigingen te stimuleren en het vrijwilligerswerk binnen onze verenigingen te vergroten.
Het initiatief is vers uit de grond "gestampt" en zit nog in de opstartfase. Meer informatie en de eerste activiteit van Badminton Leudal is terug te vinden op de site: Badminton Leudal of op de Facebookpagina.

Contactpunt Badminton Leudal
Beste leden, vanaf nu ben ik contactpersoon voor BL gerelateerde zaken. Dit houdt in dat ik er zorg voor zal dragen dat toekomstige BL activiteiten ook bij jullie bekend zullen worden. Voor vragen ben ik aanspreekbaar tijdens de vrijdagavond op de trainingsavond, of mails hierover kunnen aan secretariaat@bcpush.nl gericht worden waarna ze ook bij mij terecht zullen komen. Houdt ook de BL site in de gaten waar de activiteiten op gepubliceerd worden; http://badmintonleudal.nl/.
Het beheer van deze site is in overdracht, zodra deze weer is bijgewerkt zal ik dit in de volgende nieuwsbrief vermelden. Voor komende december zijn BV Heel gezamenlijk met BC Heytse aan het proberen een blacklight speelmoment op te zetten.
Hierover later meer! Tot horens! Groetjes Tim Linders.

Kleding BC Push Baexem


Leden hebben de keuze om de onderstaande clubkleding te bestellen.
- Trainingspakken;
- Clubshirts senioren;
- Clubshirts junioren.

Voor bestellingen of meer informatie kun je een mail sturen naar secretariaat@bcpush.nl

Meer info en foto's van de kleding klik hier!

Aanmeldingen Badminton Leudal activiteiten

Meer info op de site van Badminton Leudal of stel je vraag aan Tim.

Contactpunt Badminton Leudal
Beste leden, vanaf nu ben ik contactpersoon voor BL gerelateerde zaken. Dit houdt in dat ik er zorg voor zal dragen dat toekomstige BL activiteiten ook bij jullie bekend zullen worden. Voor vragen ben ik aanspreekbaar tijdens de vrijdagavond op de trainingsavond, of mails hierover kunnen aan secretariaat@bcpush.nl gericht worden waarna ze ook bij mij terecht zullen komen. Houdt ook de BL site in de gaten waar de activiteiten op gepubliceerd worden; http://badmintonleudal.nl/.
Het beheer van deze site is in overdracht, zodra deze weer is bijgewerkt zal ik dit in de volgende nieuwsbrief vermelden. Voor komende december zijn BV Heel gezamenlijk met BC Heytse aan het proberen een blacklight speelmoment op te zetten. Hierover later meer! Tot horens! Groetjes Tim Linders. 

Geschiedenis


HISTORY BADMINTONCLUB PUSH BAEXEM
 
Ergens in 1974 werd door een vriendenclubje in een Nunhems gymzaaltje, met maar anderhalve badmintonbaan, begonnen met badmintonnen.
De vriendschap is door de jaren heen de belangrijkste peiler voor onze vereniging geweest, op de trainingen, waar de kinderen samen sporten, maar zeker ook bij de volwassen spelers, waar alle leeftijden op een gezellige manier met elkaar omgaan. Door de vriendschap en samenhang ontstonden de grootst opgezette kampen, het kanovaren in de Ardennen en de gezamenlijke deelnames aan diverse activiteiten zoals er zijn het dorpsschieten bij schutterij Sint Jan.
Ook sportief is er altijd flink ( met wisselend succes) aan de weg getimmerd, zoals kampioenschappen met zowel heren-, als gemengde teams; waarbij de heren zelfs 1 jaar ongeslagen kampioen waren.
Eind 80er jaren bestond de vereniging uit maar liefst 100 spelende leden, waarbij de kleinste jeugd op woensdagmiddag, de wat oudere jeugd op vrijdagmiddag en de seniorleden op dinsdag- en vrijdagavond speelden.
 
De oprichters en tevens het eerste bestuur, werden toen gevormd door:
 
Ruud Pourchez                          Voorzitter en tevens trainer
Jan Sijsterman                           Secretaris
Leo Starren                                Penningmeester
 
 
De naam Push betekent zoveel als het duwen (pushen) van de shuttle over het net; immers iedereen was toentertijd nog een goedwillende beginner.
 
In 1982 is de "vriendenclub" omgezet tot een officiële vereniging.
Door de tweetal locaties waar gespeeld werd en de behoefte van de oorspronkelijke beginners om toch maar competitie te kunnen spelen werd op 15 juni 1989, met als initiatiefnemers Leo Starren en Huub Ververs, een volledige reorganisatie doorgezet:
Badmintonclub Push/ BV Baexem                                             
Badminton in competitieverband/bond
Badmintonclub Push Haelen                                                     
Badminton op locatie Nunhem
Badmintonclub Push                                                                   
Badminton op locatie Baexem
Naar buiten werd opgetreden als “Badmintonclub Push Limburg”.

Tegenwoordig is alleen Badmintonclub Push Baexem nog actief, waar het leden aantal varieert tussen de 60 en 70 leden met speelgelegenheid op de maandag- en vrijdagavond.
De badminton jeugd bestaat uit twee groepen en spelen ook op de vrijdagavond. Sinds 7 september 2012 hebben we echter ook voor de jongere jeugd vanaf 4 tot 8 jaar Dynamic Tennis, een betrekkelijk jonge sport ideaal voor de jonge kids om meer gevoel te krijgen bij racketsporten.
De volwassenen groep bestaat uit leden met een gezellige mix van veel verschillende leeftijden. 
Meer informatie over het huidige BC Push Baexem is op de gehele site terug te vinden. 

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Sinds het voorjaar van 2016 heeft Huub Ververs de rol van Vertrouwenscontactpersoon (VCP) opgenomen voor BC Push Baexem. De nieuwe beleidslijn van het NOC-NSF volgend, is er nu plaats voor één of meerdere VCP’s in een vereniging.

Het omgaan met vertrouwelijke situaties is een onderdeel van het dagelijkse werk van Huub als medewerker kwaliteit en hoofd BHV en EHBO bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Op basis van deze ervaring maakt Huub zich graag nuttig voor BC Push Baexem. Bereikbaar is Huub via email VCP.Bcpush@gmail.com Hulplijn NOC*NSF: 0900 2025590 (10ct/ min) werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen of vermoedens of wil je melding doen of heb je een klacht of wil je aangifte doen met betrekking tot ongewenst gedrag, dan kan je een beroep doen op de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van BC Push Baexem. Bij de VCP kan je in de eerste plaats in vertrouwen je verhaal kwijt.

Hier stelt Huub zich voor en legt meer uit over de rol van de VCP.

De VCP bekijkt vervolgens samen met jou welke stappen jij kunt nemen. De rol van de VCP is die van onafhankelijke eerste opvang. Ook adviseert de VCP gevraagd en ongevraagd het bestuur op het gebied van een veilige sportomgeving. Het bestuur heeft als belangrijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige sportomgeving.

WAT VERSTAAN WE ONDER EEN VEILIGE SPORTOMGEVING? Een gevoel van veiligheid kan onder andere bepaald worden door:
· Een veilig gebouw
· Goede verlichting
· Kleedkamers zonder inkijk
· De cultuur binnen de vereniging:
· De vrijheid om te zeggen wat je wilt zeggen
· Kunnen zijn wie je bent
· Niet iets hoeven doen onder dwang
· enzovoort

WAT VERSTAAN WE ONDER ONGEWENST GEDRAG?
Enige vorm van ongewenst verbaal, non verbaal of fysiek gedrag waardoor je je niet veilig voelt bij het beoefenen van je sport. Gedragsregels, Deze gedragsregels zijn anders dan omgangsregels afdwingbaar. Als een of meerdere gedragsregels overtreden wordt dan kan een tuchtprocedure met tuchtrechtelijke sancties volgen vanuit de sportbond. Hieronder vind je een overzicht van de ‘Gedragsregels begeleiders in de sport’ zoals vastgesteld binnen de georganiseerde sport:
1. De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig kan voelen.
2. De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privé-leven van de sporter door te dringen dan nodig is in het kader van de sportbeoefening.
3. De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of Seksuele Intimidatie tegenover de sporter.
4. Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seks.
5. De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
6. De begeleider onthoudt zich van (verbale) seksueel getinte intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook.
7. De begeleider zal tijdens training(sstages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
8. De begeleider heeft de plicht - voor zover in zijn vermogen ligt - de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van Seksuele Intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
9. De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
10. De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragsregels zal hij de daartoe noodzakelijke actie(s) ondernemen.
11. In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen.

(‘Gedragsregels begeleiders in de sport’ zoals vastgesteld in de Blauwdruk Tuchtreglement Seksuele Intimidatie in de AV van NOC*NSF van 15 november 2011)